Southern Tamandua Tamandua tetradactyla

Also known as “lesser anteaters,” tamanduas spend much of their time in the trees. Like their ground-dwelling cousins, tamanduas use their sharp claws to tear open termite mounds in search of food.

Origin Icon

ORIGIN:
South America

Habitat Icon

HABITAT:
Rainforests and grasslands

Height/Weight Icon

HEIGHT/WEIGHT:
10 lbs
Length: 20-30 in

Diet Icon

DIET:
Insects

Predators Icon

PREDATORS:
Birds of prey

Natural Defenses Icon

NATURAL DEFENSES:
Sharp claws

Reproduction Icon

REPRODUCTION:
4-5 month gestation

Threats Icon

THREATS:
Human hunting

Life Expectancy Icon

LIFE EXPECTANCY:
9 yrs

X

CONTACT BREVARD ZOO

8225 North Wickham Road
Melbourne, FL 32940

phone: 321.254.9453

fax: 321.259.5966

X